top of page

Hoe kan ik mijn kapstok bevestigen?

  1. Je rijgt de uiteinden van het draad door de twee plafondhaakjes en knoopt ze daar vast. Je hebt dan twee zichtbare knoopjes.

  2. Je rijgt het draad door de koperen of messing drager én door de twee plafondhaakjes. Je knoopt de uiteinden van het draad aan elkaar en schuift vervolgens de knoop de drager in. De knoop is nu onzichtbaar; het draad vormt een doorlopende lijn.

Jouw kapstok wordt altijd geleverd om hem op de eerst beschreven manier te kunnen bevestigen. Doe je het liever op de tweede manier? Volg dan de beschrijving of bekijk de tutorials op Instagram.

Waar kan ik allemaal uit kiezen bij het samenstellen van een Life is a Grid-kapstok?

De kapstok bestaat uit de volgende elementen:

  • een drager van koper of messing

  • een drager van standaard 45 cm, 75 cm of 95 cm 

  • uiteinden van de drager in drie houtsoorten: beuken, ebben of wengé

  • 19 kleuren draad

  • 11 kleuren haakjes

Ik wil een set van meerdere kapstokken. Hoe ontwerp ik een mooie constructie?


STAP 1 Kies over welke breedte(s) je de kapstok wilt ophangen. Dat is bepalend voor de lengte van de verschillende onderdelen.

STAP 2 Bepaal het doel of het gebruik van je kapstok. Wil je er lange jassen of jurken aan ophangen? Kinderjassen of truien? Je mooiste lingerie-items? Accessoires? De keuze voor het gebruik is bepalend voor twee dingen. 1. Hoever de kapstok van de muur moet hangen. 2. Hoe hoog de kapstok boven de grond moet hangen.

tip 1 Gebruik je bijvoorbeeld kledinghangers voor lange jassen, zorg dan voor voldoende ruimte tussen de muur en de kledinghangers én zorg ervoor dat de jassen niet over de grond gaan slepen.

tip 2 Een kinderkapstokje hang je laag bij de grond zodat kindjes makkelijk hun jas kunnen ophangen. Meestal volstaat en kapstok met uitsluitend haakjes, waardoor je de kapstok dichtbij de muur kunt hangen. (Ideaal aan die haakjes is dat ze nooit op de grond vallen omdat ze aan de drager geregen zijn.)

STAP 3 Als je een gelaagd grafisch lijnenspel wilt maken, kun je de kapstokken het beste voor en achter of (als de ruimte zich daarvoor leent) haaks op elkaar hangen. Voor schuine plafonds, kleine hoekjes en krappe halletjes is deze kapstok optisch ruimtebesparend, met een vloer die vrij blijft.

 

Wat zijn de levertijden?


Meestal maak ik donderdag en vrijdag de pakketjes. Soms lukt dat niet en dan wordt het wat later, met uiterlijk 10 werkdagen verstuur ik je bestelling. Als het heel belangrijk is dat het voor een bepaalde datum bij je binnen is vermeldt dat dan even in de opmerkingen bij het bestellen. Ik doe mijn best. : )

Worden er voor de bevestiging materialen meegeleverd?


Nee. Dat kan ook niet, omdat elk plafond of elke constructie waaraan de kapstok wordt bevestigd weer anders is. Je kunt het beste zelf bepalen wat nodig is. Voor het ophangen adviseer ik in de meeste gevallen plafondhaken en pluggen te gebruiken. Elke bouwmarkt heeft haakjes met kleine, subtiele, gesloten oogjes. Wil je de kapstok aan een balk of een ander dragend element bevestigen, dan kun je hem eventueel ook knopen.

 

Is het meegeleverde draad lang genoeg voor de constructie die ik in gedachten heb?


Je ontvangt standaard een draad met een lengte van 5 meter. Bestel je de langste kapstok (95 cm), dan houd je aan beide zijden van de kapstok dus iets meer dan twee meter over. Bij een plafondhoogte van 2,70 meter komt je de kapstok dus maximaal ongeveer 70 centimeter boven de grond te hangen. Heb je een langer draad nodig, dan kun je dat per e-mail bij me bestellen. Het draad inkorten doe je heel eenvoudig zelf. Je knipt het netjes af met een scherpe schaar. Daarna houd je kort een vlammetje bij het afgeknipte uiteinde, zodat het smelt. Met je vingers kun je er ten slotte een mooie vorm in boetseren.

 

Is mijn plafond geschikt voor de Life is a Grid-kapstok?


De kapstok weegt niet veel, maar je gaat hem natuurlijk belasten. Het reguliere betonplafond is absoluut geschikt. Bij oudere plafonds, bijvoorbeeld van hout, of verlaagde/holle plafonds, raad ik aan om zelf een inschatting te maken.

 

Hoeveel gewicht kan de kapstok hebben?


Er is geen officiële crashtest uitgevoerd, maar de kapstok is een solide constructie en kan helemaal worden volgehangen met zware winterjassen. Winkels gebruiken de Life is a Grid-kapstok ook als kledingrek, dus als kapstok is hij sowieso geschikt.

 

Welke kledinghangers passen mooi bij de kapstok?


Zelf vind ik de koperen of messing kledinghangers van HAY heel mooi combineren. Wil je wat variatie, dan raad ik aan een of meerdere sets haakjes aan te schaffen. Die vind je in mijn webshop. De haakjes kun je bijvoorbeeld gebruiken voor tasjes of accessoires.

 

De maximale lengte van een op-maat Life is a Grid-kapstok is 95 centimeter. Ik wil een langere. Kan dat?


Mail mij je specifieke wensen. Dan bekijken we samen wat mogelijk is.

 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kapstok mooi blijft?


Koper en messing zijn echte materialen, dat wil zeggen dat ze reageren op aanraking en gebruik. Ik vind dat een fantastische eigenschap. Ik kan me tegelijk ook voorstellen dat je de dragers af en toe weer wilt laten shinen. Je kunt daarvoor Brasso koperpoets gebruiken (verkrijgbaar in de blauwe supermarkt). Wil je het helemaal bio doen, snijd dan een citroen doormidden en wrijf met het vruchtvlees over het materiaal. Dat werkt zowel bij koper als bij messing. Zorg er wel voor (zowel bij de koperpoets als bij de citroen) dat je de houten elementen niet raakt. Je kunt ze afplakken of de kapstok demonteren. De kapstok kan oneindig worden opgepoetst.

 

Mijn Life is a Grid-kapstok is toe aan een nieuwe look. Wat kan ik doen?


Bestel een nieuwe kleur draad en je kapstok is weer als nieuw!

 

Ik wil het draad graag eerst zien en voelen. Kan dat?


Natuurlijk! Stuur een mail met je vraag naar info@lifeisagrid.nl

bottom of page